Virus / Trojan

Alle spørsmål vedrørende phpBB 3.x stilles i dette forumet. Husk at vi IKKE gir support til uoffisielle versjoner av phpBB, det er kun versjoner lastet ned fra phpBB.com eller her fra phpBB.no som gis hjelp til. Oppdater alltid til siste versjon før du spør om hjelp.
Forumregler
Support til phpBB 3.x gis i dette forumet.
Om du har spørsmål angående oppdatering/oppgradering/konvertering, så spør i riktig underforum. Diskusjon rundt phpBB 3.x, modifikasjoner eller design gjøres i andre forum. Altså, kun vanlige supportspørsmål til phpBB i dette forumet.
Svar
Brukeravatar
TechMeister
Super-Poster
Super-Poster
Innlegg: 168
Registrert: 11. mai 2003, 13:21

Re: Virus / Trojan

Legg inn av TechMeister » 26. feb 2009, 21:49

Heisann,

phpBB er verdens mest brukte forumprogramvare, og sikkerhetshull fikses svært raskt. Sett at du oppdaterer fortløpende, er risikoen for å få siden sin infisert gjennom phpBB lik null. Jeg vil gjette at dette antageligvis er kommet inn gjennom din gamle 3.0.0 installasjon, eller gjennom din PC (siden du ikke "merker noe" til viruset betyr det antageligvis a) at du ikke har antivirus eller b) at viruset har tatt over din PC og antiviruset ditt), evt. gjennom annen utdatert programvare du har på websiden din :)

Uansett, løsning? Når du slettet filene og la inn nye, sa du at du ikke endret noe i databasen. Dette betyr at viruset fortsatt ligger i cachen i databasen: logg inn i administrasjonspanelet og velg "tøm cache". Det skal fjerne viruset fra databasen, det er ihvertfall det første jeg ville prøvd :)
Husk: Support gis ikke på mail eller PM.
Også kjent som Mac =)

Brukeravatar
TechMeister
Super-Poster
Super-Poster
Innlegg: 168
Registrert: 11. mai 2003, 13:21

Re: Virus / Trojan

Legg inn av TechMeister » 26. feb 2009, 23:30

Ah, det var selvfølgelig en mulighet jeg ikke tenkte på. Har du linux er du nok relativt trygg der ja, kanskje ikke så rart du ikke har merka noe ;) Test ut det med cachen da, og fortell hvordan det går.
Avhengig av innstillinger kan cache legge seg i i database (standard for templates) eller i filsystemet (standard for css). Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvor cachen blir liggende i databasen (annet enn at det ligger litt forskjellige steder), men det ble jeg litt nysgjerrig på, så skal se mer på det imorgen ;)
Husk: Support gis ikke på mail eller PM.
Også kjent som Mac =)

Brukeravatar
pippin
PhpBB-frelst
PhpBB-frelst
Innlegg: 383
Registrert: 9. mai 2006, 19:41

Re: Virus / Trojan

Legg inn av pippin » 28. feb 2009, 19:55

Jeg kjører debian og phpBB 3.04 samtidig som jeg kjører clamantivirus og dr.web antivirus på server.
Har ikke hatt disse problemer så feilen måtte nok ha vært før du oppgraderte

Svar