Oppgraderingsguide (2.0 til 3.0)

Alle spørsmål knyttet til oppgradering eller konvertering til phpBB 3.x stilles her
Svar
Espenhh
Super-Poster
Super-Poster
Innlegg: 196
Registrert: 16. mar 2003, 19:25
Sted: Trondheim
Kontakt:

Oppgraderingsguide (2.0 til 3.0)

Legg inn av Espenhh » 21. mai 2007, 02:30

Denne guiden vil ta for seg oppgradering av et phpBB 2.0-forum til et phpBB 3.0-forum... Siden en ny og bedre guide vil komme i løpet av sommeren når den nye kunnskapsbasen kommer, så blir denne guiden kun en midlertidig løsning, ergo er den ikke ekstremt detaljert... De fleste burde likevel klare å henge med!

Steg 1 - Installere phpBB 3.0
Det kan kanskje virke litt merkelig, men før du kan oppgradere phpBB 2.0-forumet ditt, så må du altså installere et NYTT, tomt forum. Oppgraderingsfunksjonen fungerer slik at den istedenfor å overskrive det gamle forumet heller lager en kopi av det. Derfor er du temmelig godt sikret, men likevel - det ALLER første du må gjøre er å ta backup av phpBB 2.0-databasen. Så gjør det først! (dette er faktisk ganske seriøst, ikke kom og klag til oss etterpå om du ødelegger hele forumet ditt og ikke har backup :skrik: )

Har du tatt backup nå? Fint. Da fortsetter vi...

Som sagt må du altså installere phpBB 3.0 først. Du må installere det i en ANNEN mappe enn den du har 2.0-forumet ditt i nå. Hvis 2.0-forumet ditt ligger i mappen /forum, så kan du for eksempel laste opp det nye forumet til mappen /midlertidig. Når alt fungerer som det skal, så kan vi etterpå endre navn på mappen /forum til /gammeltforum og endre navn på /midlertidig til /forum. Da vil det nye forumet overta plassen til det gamle, og linker fra f.eks google og andre sider vil fortsatt fungere. I tillegg til dette må du bruke et ANNET prefix når du installerer det nye forumet. Hvis database-prefixet til det gamle forumet ditt var "phpbb_", så kan du installere det nye med f.eks "phpbb3_". Alt dette, og mer info finner du i installasjonsguiden, så jeg anbefaler at du går dit nå, og heller kommer tilbake til denne guiden når du har installert phpBB 3.0... Husk bare på de to tingene jeg sa, ANNEN mappe og ANNET prefix :geek:
:arrow: Installasjonsguide

Steg 2 - Hente data fra det gamle forumet
Nå begynner den litt kompliserte, og også tidkrevende prosessen. Sørg for å sette av god tid til dette hvis du har et stort forum. (prosessen tok 10 minutter for phpbb.no's forum, regn deg fram til tiden for ditt forum selv)

Jeg antar at du nå er på slutten av installasjonsprosessen, og har valget mellom å begynne og bruke forumet, eller å oppgradere et 2.0-forum. Du vil selvsagt gjøre det siste. (skulle du ikke ha dette valget, så går du bare til http://www.dittdomene.no/mappenavn/install , så er du der)

Klikk på fanen merket "Konverter" (Convert)

Her velger du at du vil konvertere et phpBB 2.0-forum. Du vil da få opp en rekke felter du må fylle ut. Kort fortalt må du spesifisere adressen og prefixet til det gamle forumet ditt. Hvis det nye forumet ligger på http://www.dittdomene.no/midlertidig og det gamle ligger på http://www.dittdomene.no/forum , så blir den relative adressen til det gamle forumet ../forum (de to prikkene betyr at oppdateringsscriptet skal å opp et hierarki i mappestrukturen. Hvis det nye forumet ditt hadde ligget i enda en undermappe kunne du kombinert flere slike prikker slik: ../../forum ) Prefix-feltet fyller du ut med prefixet som det gamle forumet ditt bruker i databasen. Som regel er dette phpbb_ , men hvis du brukte noe annet må du skrive inn det.

Nå er det bare å gå videre, så vil oppgraderingsprosessen starte. Dette er en langdryg prosess, siden ALT fra det gamle forumet må omformes og kopieres til det nye forumet. Siden vil oppdatere seg selv ca. hvert 15 sekund, så IKKE gjør noe - bare vent... Du vil få tydelig beskjed når alt er ferdig. Du vil også få detaljert informasjon underveis, slik at du kan f.eks se hvor mange innlegg som konverteres i sekundet...

Når dette er ferdig, så vil du få beskjed om å slette mappen /install ... Gjør dette, og du er ferdig

Frivillig steg 1 - flytte forumet
Hvis du vil at det nye forumet skal ha samme adresse som det gamle (hvilket du mest sannsynlig vil), så gjør du følgende:
:arrow: Endre navn på mappen til det gamle forumet (f.eks fra /forum til /gammeltforum )
:arrow: Endre navn på mappen til det nye forumet. Hvis det gamle tidligere her /forum så kaller du selvsagt mappen for det nye forumet for det samme, altså /forum !
Siden sti og domene-problemet som ofte oppstod i phpBB 2.0 er fikset i phpBB 3.0, så slipper du å tenke på å endre på dette. Det gamle 2.0-forumet ditt vil riktignok ikke lenger fungere, men det gjør kanskje ikke noe? :?-

Frivillig steg 2 - regenerere søketabellen
Siden det å generere tabellen som sørger for at du kan søke i forumet tar LANG tid, så blir ikke dette gjort under oppgraderinger. For å få søket til å fungere igjen, må du gå inn i adminpanelet til det nye forumet ditt og regenerere søketabellen. Dette gjøres under Maintenance-->Search Index ... I phpBB 3.0 har du valget mellom å bruke MySQL's innebygde søk (hvis du bruker MySQL) eller å bruke phpBB's eget søkesystem. Hvis du vil bruke det siste, så klikker du først på "Delete index" (nederste knappen) og deretter på samme knapp (får et nytt navn da) for å regenerere søkeindeksen igjen. Dette tar LANG tid, enda lenger enn oppgraderingen, så sørg for å IKKE lukke nettleseren din!


Dett var dett, du skal nå være ferdig. Det er sikkert masse du lurer på og noe som er dårlig forklart, så det er bare å starte et NYTT emne i dette forumet om det er noe du vil ha svar på. (IKKE still spørsmål i dette emnet, det blir mye mer oversiktlig om du lager et nytt isteden :)- )

Lykke til :geek:
Hilsen Espen
:D Smil til verden, så smiler verden til deg! (Forhåpentligvis)

Brukeravatar
TechMeister
Super-Poster
Super-Poster
Innlegg: 168
Registrert: 11. mai 2003, 13:21

Re: Oppgraderingsguide (2.0 til 3.0)

Legg inn av TechMeister » 24. jun 2009, 11:51

Ja og nei. Det er ikke noe sted der du kan legge inn backupfila fra phpBB 2 når du installerer phpBB 3. Men hvis du får lagt inn backupen i databasen (via f.eks phpMyAdmin, eller ved å installere phpBB 2 på nytt og så legge inn backupen), bør det fungere. Ihvertfall så lenge du har en backup av databasen, og ikke bare filene :)
Husk: Support gis ikke på mail eller PM.
Også kjent som Mac =)

Brukeravatar
pippin
PhpBB-frelst
PhpBB-frelst
Innlegg: 383
Registrert: 9. mai 2006, 19:41

Re: Oppgraderingsguide (2.0 til 3.0)

Legg inn av pippin » 19. sep 2009, 18:43

converter oppdaterer fra 2.0-3.0, men du må da ha avatar mappen og det som eventuelt har blitt lastet opp på det gammle forumet , det spør convert programmet om slik att jeg mener du får feil i convert da og den stopper opp

Svar